Zeta är ett av Sveriges mest älskade varumärken. Och familjen Di Luca fortsätter att vara vad de alltid har varit. En familj där mat är kärlek.

Zeta – Di Luca

Företaget grundades 1920 av Zefferino Monini i staden Spoleto i Umbrien och hans plan var att tillverka en fantastisk Extra Vergine olivolja som alla kunde få tag på och de flesta hade råd med.

Monini – Di Luca

San Pellegrino är sedan 1899, ett naturligt mineralvatten från den pittoreska lilla byn San Pellegrino Terme nära Bergamo. Vattnets unika små pärlande bubblor och naturligt rika mineralitet har bildats efter en 30-årig resa genom berget.

San Pellegrino – Di Luca

Giovanni Rana hade en dröm. En dröm om att erbjuda färsk, fylld pasta med samma smak som den pasta som lagats i generationer i de italienska hemmen. Det kvalitetstänket borgar för att Rana fortfarande, och för lång tid framöver, är en av italienarnas favoritpasta.

Giovanni Rana – Di Luca

På familjeföretaget Delicato i Segeltorp bakar vi med lust och skaparglädje, där smakupplevelsen kommer först. Med våra härliga bakverk sätter vi guldkant på tillvaron – varje dag.

Delicato

Pop Bakery är inte som de andra. För oss är deg det viktigaste som finns. Och det är med stolthet vi varje dag lämnar över det finaste vi har till de finaste vi känner – alla ni som älskar pizza och paj. 

Pop Bakery

Webbplatsikon

På Kullabygdens musteri i Mjöhult i Skåne har vi mustat äpplen sedan 1929. Ny teknik har utvecklat processen, men grundidén densamma; äpplena pressas, filtreras, pastöriseras och tappas på flaska. Resultatet är en naturligt god dryck med frisk smak och väl avvägd balans mellan elegant syra och mogen sötma, en naturprodukt helt utan tillsatser.

Kullamust

Mästerkocken Johan Jureskog har tagit fram högkvalitativa produkter inom olika matkategorier, samlade under varumärket ”Johan Jureskog Selection”.

Johans sortiment sträcker sig från kött och burgare till kryddor, såser och tillbehör.

Johan Jureskog Selection

Smör har en unik förmåga att locka fram nya smaker från andra ingredienser. Detta är möjligt tack vare att smör innehåller över 100 naturliga aromämnen. Och i våra åtta smörsmaker tillför vi ännu fler aromer. Bearnaise, Chimichurri, Tryffel, Chipotle, Black Garlic, Roasted Garlic, Gremolata och en klassisk Cafe de Paris är smaker som bara växer i popularitet i de svenska köken.

Swedish Culinaire Food

I mer än 40 år har Parmareggio tillverkat det som brukar anses som världen godaste ost, Parmigiano Reggiano, Il rei de formaggio, Kungen av ostar. Företagets ursprung finns i Montecavolo strax söder om Reggio Emilia i Emilia Romagna och från och med 2004 ingår man i det framgångsrika Granterre-konsortiet.

Parmareggio – Di Luca

Appenzellerostens historia är över 700 år gammal. Redan på medeltiden fick munkarna njuta av delikatessen som de fick i gåva av byborna.
Osten tillverkas inom ett begränsat område på över 50 gårdsmejerier. Produktionen är i enlighet med det traditionella receptet och de gamla hantverkstraditionerna.

Appenzeller – Di Luca

Bonvini står för välsmakande och högkvalitativa charkuteriprodukter tillverkade av färska råvaror och kryddor.

Bonvini – Di Luca

Nära gränsen till Portugal ligger staden Zamora.  I regionen, med samma namn som staden, produceras 80% av landets fårmjölk vilket gör området till den plats som producerar mest fårmjölk i världen.

El Pastor – Di Luca

El Ermitaño står för traditionsenligt tillverkade produkter med spanskt ursprung. Namnet El Ermitaño, Eremiten, valdes för att symbolisera den hängivenhet och kunskap som präglar företagets produktion.

El Ermitano – Di Luca

Staden Mantova i norra Italien har en lång tradition av att tillverka vinäger. Här grundade Giorgio Mengazzoli familjeföretaget som idag har tagit denna tradition steget vidare.

Mengazzoli – Di Luca

Med fyra generationers kunskap i ryggen är Giuseppe Grappolini en av världens bästa olivoljemakare.

Grappolini – Di Luca

Barrels & Drums alkoholfria viner framställs av bland de bästa druvsorter från de bästa områden. När vi reste världen på jakt efter den perfekta maten – vin euophori, upptäckte vi att endast det bästa duger.

Barrels & Drums – Di Luca

Familjen Colussi har sina rötter i Norditalien och det är också här, i Venedig, som historien börjar år 1911, då kallet föds att förvandla det bästa mjölet först till bröd och sedan till typiska venetianska kakor, Baicoli.

Colussi – Di Luca

Vicenzi startades i San Giovanni Lupatoto strax utanför Verona år 1905 där Matilde Vicenzi drev ett litet bageri med konditori och brödbutik.

Vicenzi – Di Luca

Familjeföretaget Biraghi grundades 1934 av Ferruccio Biraghi. Idag är företaget stort, fler än 500 jordbrukarfamiljer levererar mjölk till anläggningen som är belägen i staden Cavallermaggiore, norr om floden Po.

Biraghi – Di Luca

Sterilgarda grundades år 1969 och är beläget bland kullarna vid Gardasjön.

Sterilgarda producerar en rad produkter, bland annat den traditionella italienska desserten Panna Cotta.

Sterilgarda – Di Luca

Sedan öppnandet av den första glassaffären i hjärtat av Milano 1935 har Ermenegildo Rachelli lyckats förvandla förberedelsen av desserter till ren konst.

Emmi Dessert Italia – Di Luca

Don Simon är ett av det spanska företaget, Garcia Carrions varumärke. Garcia Carrions är ett anrikt spanskt livsmedelsföretag sedan fem generationer.

Don Simon – Di Luca

I regionen Emilia Romagna, mitt i triangeln mellan Bologna, Ferrara och Ravenna, ligger Lavezzola. Här har Golfera tillverkat kvalitetschark i över 50 år.

Golfera – Di Luca

Ända sedan 1100-talet är Gruyère-trakten omtalad för sin osttillverkning. I medeltida skrifter nämns invånarnas färdigheter att tillverka ost som såldes ända till Frankrike och Italien.

Le Gruyere – Di Luca

Inbäddat i landskapet i Turinprovinsen, på sluttningarna av berget Monviso, började familjen Raspini 1946 sin produktion av charkuterivaror. Idag är Raspini en av de tio största charkproducent i Italien.

Raspini – Di Luca